ivan simeonov simeonovlab sport psihology (2)

Повече онтносно какви консултации за хранене и спорт можете да получите...

Достигането на плато в тренировките или неспособността за постигане на дадена цел било тя свързана със спортни постижения, сваляне на килограми или постигане на чисто естетически резултати, често води до фрустрация и спиране или не започване на занимания със спорт.

При застой в постиженията или невъзможност за избиране на подходящи методи за постигане на целите, правилното решение е консултация със специалист в областта. Най-малкото, защото през него вече са минали хора със същите или сходни проблеми.

 

Някои от основните проблеми, при които хората се обръщат към специалист

Не мога да започна.
Не мога да продължа, не съм достатъчно редовен/на и за това не постигам целите си.
Развитието на всяка една дейност винаги претърпява първоначално бурно, след което достига точка на застой или т.нар. Плато. Достигането на този етап е съпътстван със загуба на мотивация и фрустрация. При достигането на плато в Нужно е преразглеждане на мотивите и постигнатите постижения, както и поставяне на нови, достижими цели.
Често свръх мотивираните и амбициозни хора, са точно тези, които първи губят мотивация и остават най-разочаровани при недостигане на поставените цели. Важно при започване на заниманията със спорт е да се поставят реалистични и достижими, според възможностите на индивида цели. По-добре с малки крачки към върха, от колкото със скок в пропастта.
Прекратяването на заниманията със спорт, може да се дължи освен на някое на по-горе изброените, но също и в следствие на прекарана травма или заболяване. Завръщането към физическата активност, след като човек и загубил почти всички постигнати до момента резултати, е трудна крачка, а често и болезнено начинание.

Предсъстезателната тревожност често може да има отрицателно въздействие върху изпълнението на високо ниво, като води до загуба на фокус, намалена концентрация и намалена способност за реализация на уменията. Това взаимодействие може да създаде предизвикателства за спортисти, артисти и професионалисти в други области.

Практикуването на физически упражнения има положително въздействие върху поведението на децата, като им предоставя структура, самодисциплина и възможност за развитие на социални умения. Редовната физическа повлиява положително контрола на енергията, управлението на стреса и подобрява общото благосъстояние.

Често консултациите със специалист в областта на спорта, дават нужния и компетентен отговор за намиране на правилно решение на проблемите.

Друга помощ, която ще ви окаже консултантът е да ви помогне да изберете заедно подходяща за вас тренировъчна програма и методи на натоварване. Ще ви покаже, къде бъркате в хранителния си режим, дали нямате проблеми с циркадния ритъм или процесите на натоварване и възстановяване.

Другите услуги

SimeonovLab - Услугата Box & Kickbox

Бокс и Кик Бокс 

Освен боен спорт боксът е и едно чудесно средство за бързо влизане във физическа и психическа кондиция…

SimeonovLab - Услугата Кондиционни Тренировки

Кондиционни Тренировки

Кондиционни тренировки имат за цел да натоварят комплекс от мускулни групи и …

SimeonovLab - Услугата Онлайн Тренировки

Онлайн Тренировки

Напрегнатото ежедневие е все по-честа причина човек да не може да стигне до фитнес залата..

Свържете се с мен...

+359 898 331 283
​info@simeonovlab.com